The Greatest Guide To punca kereta tak boleh start

Salam. kereta sy saga flx xdpt start. lepas jumper ja then matikan enjin lps tu cuba start balik trus xdpt. mslh berpunca drpd battery ka? sbb battery dua kali sdh ganti. ReplyDelete

Alatganti terebut didatangkan dalam satu set yang disebut sebagai timing belt kit.Cooling drinking water pump dan coolant juga perlu dibeli jika belum ditukar. Belting untuk alternator dan aircond compressor juga perlu dibeli.

Salam. Jika hendak dapatkan alatganti tulen untuk Waja MMC lebih baik beli dari Proton Part Heart. Walaunagaimanapun, kedai alatganti di luar pun ada jual alatganti tulen. Biasanya jika hendak tukar timing belt alatganti yang perlu dibeli adalah timing belt, timing belt tensioner, crankshaft oil seal dan camshaft oil seal.

Bateri jenis ini adalah bateri yang memerlukan penyelenggaraan yang kerap. Anda perlu memastikan paras air bateri adalah di paras yang betul, iaitu di antara indikator ‘

Salam sejahtera semua. Nak tanya pasal dilemma kereta waja aku ni. Semlm masa nak start kereta tu tiba2 je elektrik mcm excursion dan x ble start.

Jika gasket pada bahagian tersebut sudah usang, minyak enjin juga boleh bocor. Minyak enjin jika terkena bahagian enjin yang panas akan berasap. Flash level minyak yang tinggi menyebabkan sukar dinyalakan.

Anda boleh lekatkan sekali maklumat ini di cermin hadapan kenderaan, sebagaimana tarikh akhir kenderaan anda diservis.

Kapasitor korang pada cooling coil tidak berfungsi dan menyebabkan kereta korang cuma sejuk sewaktu bergerak sahaja, bila berhenti..kereta mula menjadi panas. Cuma tukar kapasitor pada cooling coil sahaja.

Kalau korang nak tukar, korang kena beli distributer sebijik dan bukan hanya beli motor sahaja. Boleh dapat di kedai potong atau recond di kedai sparepart kereta.

Ni tak lain tak bukan korang kena Examine minyak steering kot2 dah kering. Bila minyak steering dah kering, steering korang akan jadi berat dan akan mengeluarkan bunyi bising pada enjin. So penyelesaiannya korang topup je minyak steering kat enjin tu.

What are your Financial requirements?Do you want a business loan?Do you need a private mortgage?Are you interested in to get a car?Do you need to refinance?Do you want a house loan loan?Do you need a big money to start off your enterprise proposal or enlargement? Have you ever lost hope and you think that there isn't any way out, along with your economical burdens however persists? Call us (gaincreditloan1@gmail.com)

Apabila enjin kereta cuba dihidupkan, ia akan lebih susah dihidupkan dan mengeluarkan bunyi ‘cranking’

Periksa gas filter dan gantikan jika perlu.Periksa juga ignition sistem dengan spark tester dan gantikan spark plug jika perlu. Jika paip penghawa dingin kerap terdapat fros lebih baik diperiksa sistem penghawa dingin tersebut.

.so sy bw keta ke kedai air cond..tukang tu cuma buat kabel grounding dari damaging head ke head block sj dan aircond terus berfungsi dengan baik sehingga kini..so sy nak tau klu buat kabel grounding ni tuk keta2 berumur ni ok tak?sy sendiri x jangka hanya one wayar yg di pasang selesaikan masalah aircond saya ni..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *